zondag 12 oktober 2008

Over vijf dikke nederlagen, trainerswissel, gestopte spelers en nieuwe hoop.

Het was een roerige start van de competitie voor de Sweach A1. Na de overigens goede bekerresultaten was de eerste wedstrijd een fiasco. GRC Groningen A1 walste over de Sweach heen in de allereerste confrontatie met 7-1. Lodewijk scoorde door een penalty de eerste treffer voor de Sweach dit seizoen, maar boven alles overheerste de teleurstelling van de verliespartij. Dit bleek zijn doorwerking te hebben op de trainingen, waar ook alles bij lange na niet soepel verliep. Een evaluatie (zie verderop) bracht de conclusie dat dit zowel van de spelers' kant kwam als van de trainer. De wedstrijden bleken ook niet veel beter. Be Quick 1886 won in Beetsterzwaag met 1-6. Lodewijk scoorde hier wederom met een penalty. Enige hoop leek er weer te komen na een goede wedstrijd tegen ACV. Thuis werd hiervan met 0-2 verloren, maar aan het spel was niks te wijten. Toch wist de A1 dit niet vol te houden en de volgende week werd weer dik verloren met 7-2 bij GOMOS. Michael en Haiko zorgden daar voor de twee Sweachster goals. De situatie escaleerde enigszins met het stoppen van spelers Brian en Manuel, althans Manuel zal de A1 nog wel een helpende hand toesteken in krappe tijden. Ook de trainer van der Berg was lang niet gelukkig met de stand van zaken. Hij koos voor misschien wel het beste maar bovenal het meest begrijpelijke, gezien ook persoonlijke omstandigheden, door de handdoek in de ring te gooien. In een evalutie gesprek met dhr. Horenberg, dhr. Moll en dhr. Couperus werd doorgenomen waar de fouten lagen (bij beide partijen) en hoe we verder moesten zonder van der Berg. De uitkomst was dat Bill Eenling zijn taken voor onbepaalde tijd waarneemt. Zijn eerste wedstrijd op de bank was tegen Rolder Boys. Hier wist de Sweach Rolder Boys 20 minuten van hun af te spelen, maar toen liep het ineens bij Rolder Boys: 8-1. Lodewijk zorgde met een penalty (goh, wat gek) voor de Sweachster treffer. De eerste trainingen van dhr. Eenling verliepen goed en er werd voornamelijk aan de conditie gewerkt. Na deze 'volle' week te hebben getraind onder de nieuwe trainer volgde die zaterdag de thuiswedstrijd tegen Grootegast A1. De Sweach hield zich knap staande, creƫerde kansen en kwam 1-0 voor in de eerste helft door Michael, die daarvoor ook al had gescoord maar werd teruggevlagd. In de 2e helft leek Haiko de 2-0 te gaan maken, ware het niet dat de keeper iets anders in gedachten had en hem vastpakte. Hij kwam er ontzettend goed af met geel maar de Sweach benutte de penalty wel door ...... Lodewijk! De Sweach A1 pakte hiermee z'n eerste winst in het seizoen en wie weet wat er nu nog komen zal. Er is in ieder geval weer nieuwe hoop!